Ce avantaje are realizarea divortului cu ajutorul medierii?

Ce avantaje prezinta medierea divortului?

Principalul avantaj al medierii este acela ca permite ca problemele privitoare la divort sa fie solutionate intr-un ritm foarte rapid. Acordul de mediere cu privire la aspectele accesorii, inaintat spre incuviintare instantei odata cu cererea de divort primesc solutionare rapida, pe calea procedurii necontencioase.

Un alt avantaj este faptul ca medierea tinde sa coste semnificativ mai puțin decat angajarea de avocați sa preia cazul si sa il sustina in fata unui judecator. In cazul in care un conflict se transforma in proces in instanta, atunci cheltuielile aferente s-ar ridica la costuri ce nu pot fi estimate, pot urma si alte etape procesuale dupa judecarea fndului si primirea unei solutii nefavorabile etc. Cu un mediator care solutioneaza amiabil aranjamentele privind divortul, cheltuielile sunt semnificativ mai mici.

Medierea reprezinta, de asemenea, o imbunatatire a relatiei dintre partile implicate, deoarece nu tinde sa fie nevoie sa se prezinte in fata unui judecător pe pozitii adversariale.

mediator divort – mediator familie